Kursutbud

_asset_mindre
ValpkursFör valpar från ca 10 veckors ålder.
Vi träffas vid sju tillfällen; med övningar på appellplanen (gräsplanen). Mellan kurstillfällena är det mycket viktigt att du på egen hand tränar med din valp. Detta för att få ut så mycket som möjligt vid varje kurstillfälle. Fokus på kursen kommer att vara relationen mellan dig och din hund. Vi hjälper dig att få en bra relation och vägen dit som går genom belöning, uppmuntran och lek.

Teoridel ingår.

Kursen är på 7 tillfällen, kostnad 875:-. Kursmaterial ingår
Allmänlydnad
nivå I
Allmänlydnad grund
Fortsättning från valpkursen eller för hundar som passerat valpstadiet.
Allmänlydnad handlar helt enkelt om att ha en god lydnad på din hund, så att ni fungerar tillsammans i vardagen. Kontaktövningar är viktiga, miljöträning ingår samt olika typer av störning, allt för att skapa trygghet hos dig och din hund.

Har du deltagit i valpkurs med din hund hos VBK har du företräde till kursen Allmän I med samma hund.

Teoridel ingår.

Kursen är på 8 gånger, kostnad 1000:-.

Vi rekommenderar boken Bra relation, av Kenth Svartberg. Boken finns att köpa på klubben
Allmänlydnad
nivå II
Allmänlydnad fortsättning
En fortsättning på allmänlydnadskurs I. Kursen vänder sig också till dig som kanske inte i första hand har tävling som mål. För den tävlingsintresserade är detta en bra kurs på vägen.

Teoridel ingår.

Kursen är på 8 gånger, kostnad 1000:-.

Vi rekommenderar boken Bra relation, av Kenth Svartberg. Boken finns att köpa på klubben.
Tävlingslydnad
Startklass
Klass I
Kursen vänder sig till dig som har tävlingsambitioner med din hund. Kursen kommer omfatta startklass och klass I enligt de nya reglerna från 2017-01-01

Teoridel ingår.

Kursen är på 10 gånger, kostnad 1250:-.
Agility NybörjareKrav: Hunden måste ha fyllt ett år. Hunden ska också kunna vara lös med andra hundar och komma på inkallning.
Agility handlar egentligen om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Agility är också ett utmärkt sätt att få en god kontakt med din hund samtidigt som ni har roligt tillsammans. Att träna agility förbättrar också hundens kroppsuppfattning, balans, koordination och självförtroende. I nybörjarkursen tränas de olika hindertyperna och enklare hinderkombinationer. Dessutom pratar vi om vilka regler som gäller i agility.

Teoridel ingår.

Kursen är på 7 gånger, kostnad 875:-. Kursmaterial delas ut.
Agility fortsättningKursen vänder sig till dig som kan grunderna i agility, men som ändå vill träna vidare med stöd och hjälp. Även för dig som vill börja tävla agility. Vi jobbar vidare med handling och fortsätter att träna hindersäkerhet samt kortare hinderkombinationer inför tävling. Vi kommer också att ha en tävlingsgenomgång.

Teoridel ingår.

Kursen är på 6 gånger, kostnad 750:-. Kursmaterial delas ut
Spårkurs NybörjareSpårhundens uppgift är att följa ett spår där en människa har gått, något som de flesta hundar tycker är roligt och stimulerande. Spårkursen är därför ett utmärkt sätt att aktivera din hund där den med hjälp av nosaktivering, får använda sig av sitt bäst utvecklade sinne, luktsinnet.

Kursen är på 7 gånger, kostnad 1225:- Kurslitteratur finns att köpa på klubben. Första gången är dubbellektion.

1 kurs startar på höstterminen och den 1 kurs på vårterminen. Det är en populär kurs och blir alltid fulltecknad. Det finns möjlighet att ställa sig på kö via anmälan till kansliet.
RallylydnadOm man blandar agility, lydnad och lite lagom bus får man rallylydnad! En härlig träning för dig som vill förbättra din hunds vardagslydnad på ett roligt, effektfullt och lekfullt sätt! Rallylydnad innebär att du lär in kontakt och följsamhet samt olika moment som gå fint, sitt, ligg, stå, stanna kvar och backa. Sedan följer du en bana med skyltar där det står vilket moment som ska utföras. En jätterolig sport som sätter fokus på kontakt och samarbete. Du och din hund har kul samtidigt som du får en lydigare hund i vardagen.

Teoridel ingår.

Kursen är på 8 gånger, kostnad 1000:-.
Hundkurs UngdomKursbeskrivning Ungdomskursen.

Denna kurs är för ungdomar mellan 7-25 år.
Den innehåller till största delen agility, men vi lägger även in lite vardagslydnad och ni får prova på rallylydnad.
Kursen hålls lördag eller söndag kl. 10-12.

Kursen är på 6 gånger och kostar 300 :-
Kul med hundEn kurs för dig som inte har tävlingsambitioner men som vill gärna vill aktivera din hund tillsammans med andra hundägare. Här borstar vi av allmänlydnad, provar på agility, rallylydnad och nosar på spår. I kursen ingår också ett teoripass med fokus på hundens mentalitet.

Förkunskap: genomgått Allmänlydnad 1, hund minst 1 år gammal.
Specialsök grundkursSpecialsök passar ALLA hundar oavsett ras, storlek, temperament eller grad av arbetslust. Kursen är riktad till dig som är nyfiken på nosarbete och utveckla din hunds intresse för sökarbete.

Specialsök innebär sökövningar som man kan göra både inom- och utomhus. I princip kan man lära hunden att söka efter vilken doft som helst, men vi har bestämt att använda oss av hydrolaterna eukalyptus, lavendel och lagerblad som används i tävlingsformen Nosework. Efter kursen kan du utan problem gå vidare med andra dofter att söka efter. Kanske kantareller??

Vi kommer att gå igenom de regler som finns för att tävla i Nosework samt regler som finns för de inofficiella tävlingarna inom SBK´s specialsök.

Vi kommer att genomföra praktiska övningar både inomhus och utomhus.

Alla hundar har ett behov av nosaktivering och att leta/söka är en mycket bra stimulering där hunden brukar vara både trött och nöjd efteråt.
Målet med Specialsök är att hunden ska komma till en ny plats/situation och utföra ett sök, hitta och markera en specifik doft i olika typer av miljöer. Hunden ska kunna markera doften tydligt, ha tränats i olika miljöer och svårighetsgrader. Vi kommer att börjar med att lära in eukalyptus.

Kursen består av 17 lektionstimmar uppdelat enligt följande:
1 kväll med teori, 19-21 och därefter 4 lördagar med praktiska övningar 9-12

För aktuella kurser, se under
Kursstarter

Pris: 1100:-.
P.g.a den stora efterfrågan måste kursavgiften vara inbetald senast två veckor innan kursstart.
Agility förskolaAgility förskola är en förberedande agilitykurs för den framtida agilityhunden. Lämpar sig till både unghundar och vuxna hundar. Ingen direkt träning på hinder förekommer. Vi kommer under kursen gå igenom vad som behövs för att skapa en bra grund för dig och din framtida agilityhund, träna grundhandling, och annat viktigt grundarbete. Grunden är den viktigaste byggstenen i lyckad agilityträning. Du behöver inte vara intresserad av agility för att gå denna kursen, den lämpar sig till alla som vill stärka sin relation med sin hund.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Fördel om hunden har gått valp/allmänlydnads kurs. Hunden ska vara fylld 6 månader. Hunden ska kunna träna samtidigt som andra hundar är i närheten, kunna sitt, stanna kvar och kunna vara lös.

Kursen är på 5 gånger. Mellan varje kurstillfälle har deltagarna möjlighet att träna på övningarna hemma med hjälp av det kursmaterialet som deltagarna får tillgång till. Kostnad 650 :-
Workshops i agility"Workshop i agility är en kort kurs på 1-2 tillfällen (beroende på workshop) där vi under workshopen fokuserar grundligt på ett specifikt område. Det kan bland annat vara slalominlärning, prova på agility, banträning, handling mm.
Workshop med 1 tillfälle: 200 kr
Workshop med 2 tillfälle: 400 kr.

Håll utkik på hemsidan efter kursdatum! Workshops startar upp med jämna mellanrum samt på efterfrågan.

Intresseanmälan kan göras till idaqueckfeldt@live.se

Hälsningar Ida
SlalomworkshopKursdagar är 16 & 23 mars kl 18-20

Anmälan till workshopen sker till idaqueckfeldt@live.se

Mer om kursen: Slalomworkshop